Beginnende band? Tips voor je FB pagina

Speel je in een band, en wil je graag meer optredens en fans krijgen? Dan is Facebook is een gemakkelijke en handige manier om fans te bereiken en te behouden. We hebben wel enkele do’s en don’ts op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden bij het onderhouden van jullie eigen band-pagina.

Do

Screen-Shot-2014-09-25-at-16.13.36

Heineken maakt een grap over de buigzaamheid van de iPhone 6

Humor. Dat doet het altijd goed. Let wel op dat je aansluit bij jouw aanhangers. Fans van de speed-trash-metalband Bleeding Chickens hebben waarschijnlijk een ander gevoel voor humor dan die van de close harmony groep De zingende Duifjes. Houdt daar rekening mee.

Don’t

Facebook mag dan wel een informeel medium zijn, als artiest wil je toch professioneel overkomen. Typefouten zijn daarom uit den boze. Een juiste grammatica is dan ook een must. Kijk bij twijfel een woord na in het groene boekje. Let ook goed op de zins opbouw en woordkeuze.

Do

Zorg voor regelmaat in het plaatsen van nieuwe posts. Plaats berichten bij voorkeur op momenten dat veel mensen online zijn. Liever om zeven uur ‘s avonds dan om drie uur ‘s nachts. Kijk hier voor de beste tijden om iets te plaatsen.

Don’t

Creëer geen overdaad. Het automatisch plaatsen van Twitter of Tumblr berichten op Facebook ziet er slordig en onprofessioneel uit. Daarnaast zijn dit vaak dingen die niet echt op Facebook thuishoren. Wees gerust, je echte fans weten je ook via de andere social media kanalen te vinden.

Do

NSS

Blijf altijd betrokken bij je bestaande fans. Zij zijn waardevol omdat zij zorgen voor je likes en reacties op posts. Doordat vrienden van deze fans deze activiteiten ook kunnen zien, ontstaan nieuwe volgers voor je pagina. Geef ze dus regelmatig aandacht in de vorm van persoonlijke reacties en betrek ze soms in je eigen posts door middel van een bedankje.

Don’t

Indien je fans nog voor het grootste gedeelte bestaat uit mensen uit Nederland, spreek ze dan ook gewoon aan in het Nederlands. Engelse posts van een niet-Engelse artiest zijn pas wenselijk in een verder stadium. Dat komt pas wanneer je echt bezig bent met een internationale carrière en een internationaal publiek hebt verworven. Als dit niet het geval is, kun je al snel erg nep overkomen.

Tags: ,

No comments yet. Be the first!

Geef een reactie