Chatten via webversie WhatsApp

We kunnen de chat-applicatie WhatsApp niet meer wegdenken van onze telefoon. Nadat deze applicatie al een absolute grootmacht werd, komt het nu met een speciale webversie: WhatsApp Web. Daarmee kun je het chatprogramma ook op de webbrowser Google Chrome gebruiken. Zo is het mogelijk om te chatten via de computer. Typen gaat waarschijnlijk zo een stuk makkelijker en sneller. Zeker voor mensen die veel achter de computer zitten kan WhatsApp Web een uitkomst zijn. En je kunt als je wilt makkelijker chatten op je werk.

WhatsApp Web werkt zo. Je gaat op je computer via Google Chrome naar de speciale website. Daar krijg je een QR-code, dat is een code die je met je telefoon kunt scannen. Die code scan je dan in WhatsApp en vanaf dat moment zijn app en webversie met elkaar verbonden. Om gebruik te maken van WhatsApp Web moet je telefoon verbonden zijn met internet en moet je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebben. Nu kun je vanaf de webbrowser al je gesprekken en berichten zien. Ook kun je foto’s verzenden en de microfoon van de computer gebruiken om boodschappen door te geven. Op termijn moet je ook kunnen bellen via WhatsApp.

WhatsApp Web werkt het beste op de nieuwste telefoontoestellen. Dat zou betekenen dat je de webversie kunt gebruiken op de nieuwste Galaxy S6 die volgende maand onthuld wordt.

Tags: , , , ,