FAQ

Hieronder vind je 5 vragen die wij vaak ontvangen over Skype. Mocht jouw vraag er niet tussen staan en wil je toch antwoord op je vraag, stuur dan een mailtje naar helpdesk@downloadskype.nl!

 

1.      Wat is Skype?
Skype is een messenger die inmiddels voor vrijwel elk platform beschikbaar is. Met het programma kunnen niet alleen berichtjes naar elkaar worden verstuurd, maar er kunnen ook gesprekken, groepsgesprekken en videochats worden gestart.

 

2.      Moet ik betalen voor het gebruik van Skype?
Het gebruik van Skype is gratis en je kunt zoveel gesprekken, groepsgesprekken en videochats voeren als je wil. Indien je echter via het internet naar een echt telefoonnummer wilt bellen, dan zijn hier wel kosten aan verbonden. Je zal in dit geval eerst geld op je account moeten storten en vervolgens kan er worden gebeld.

 

3.      Kunnen anderen mijn Skype-gesprekken afluisteren?
Nee, Skype maakt gebruik van zeer geavanceerde 256-bit AES-encryptie en deze is zelfs met de snelste computers op dit moment niet te kraken. Het is dan ook onmogelijk dat iemand je gesprekken kan afluisteren.

 

4.      Hoe kan ik geld op mijn Skype-account storten?
Je kunt op verschillende manieren geld storten op je Skype-account. In Nederland wordt meestal met behulp van credit cards, PayPal of iDeal geld op een Skype-account gestort.

 

5.      Kan ik Skype ook op mijn iPad gebruiken?
Ja, Skype is beschikbaar op vele platformen, waaronder iOS (iPhone/iPad). Het programma is daarnaast ook beschikbaar voor onder andere Windows, Linux, Android, BlackBerry OS, Symbian en OS X.