Het ene na het andere Twitter record sneuvelt tijdens het WK voetbal

Dat de hele wereld met het WK voetbal bezig is, dat wordt al snel duidelijk wanneer je kijkt naar de enorme aantallen tweets die er per wedstrijd verschijnen. Het ene na het andere record wordt niet alleen verbroken, ze worden verpletterd. De wedstrijd van Duitsland tegen Brazilië leverde de meeste tweets ooit op voor één enkele sportwedstrijd.

wkselectie_met_meeste_twitteraars

Speler-tweets

Ook de spelers zelf blijken regelmatig over hun avonturen in Brazilië te tweeten. Vorig jaar is onderzocht hoeveel spelers van de selectie van elk land regelmatig twitteren en de resultaten zijn opmerkelijk. De spelers van het Nederlands elftal stonden daarbij namelijk op de vierde plek, achter America, Spanje en Colombia. De Russische spelers twitteren het minst.

Meeleven en lachen

Ook tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal wordt druk getwitterd. Kijk hier voor een animatie van Twitter-activiteiten tijdens de wedstrijd Nederland – Spanje. De meeste tweets gaan, begrijpelijk, over het verloop van de wedstrijd, jubeltweets bij doelpunten en boze reacties bij ongunstige beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast lijkt het wel alsof er honderden, zo niet duizenden, photoshoppers klaar zitten om nog tijdens de wedstrijd de meest grappige plaatjes te maken. We vragen ons soms af hoe mensen op sommige ideeën komen..

Tags: ,

No comments yet. Be the first!

Geef een reactie