Live Messenger wordt Skype

Begin vorige maand werd bekend dat Windows Live Messenger aan het begin van volgend jaar zal ophouden te bestaan. Alle gebruikers van Windows Live Messenger worden gemigreerd naar Skype en Microsoft wil proberen om van Skype de nummer 1 messenger te maken.

De plannen van het bedrijf uit Redmond lekten ongeveer een week voor de officiƫle aankondiging uit. Gebruikers van Live Messenger waren vlak na de aankondiging van het nieuws niet blij, maar ze lijken inmiddels geaccepteerd te hebben dat de messenger echt gaat verdwijnen en dat Skype een alleraardigst alternatief is.

Vooral het feit dat Skype meer opties heeft lijkt een positief punt voor de meeste gebruikers van Live Messenger. Zo is het met behulp van Skype mogelijk om naar echte telefoonnummers te bellen of een voice-chat te hebben met meerdere mensen tegelijk. Dit is met Live Messenger niet mogelijk.

Daar staat wel tegenover dat het pure chat gedeelte van Skype volgens de meeste Live Messenger-gebruikers minder goed is. Het chatvenster ziet er volgens gebruikers van Live Messenger minder goed verzorgd uit en daarnaast vinden veel gebruikers van Live Messenger dat de emoticons in Skype te ouderwets zijn.

Wanneer Live Messenger precies zal verdwijnen is nog niet duidelijk, maar in het eerste kwartaal van 2013 zullen alle gebruikers moeten overstappen op Skype. Deze overstap is erg eenvoudig; iedereen die een Live Messenger-account heeft kan met deze account automatisch ook inloggen op Skype. De contacten en alle andere gegevens zijn door Microsoft automatisch overgezet naar het Skype-netwerk.