Skype gebruiken

Niet iedereen is bekend met Skype en veel mensen weten niet precies hoe ze een Skype-account kunnen aanmaken en het programma moeten installeren. Voor deze mensen hebben we op deze pagina een stappenplan gemaakt, zodat ze niks hoeven te missen en zelf ook aan de slag kunnen met Skype.

 

1.      Maak een Skype-account
Je kunt een Skype-account aanmaken op de website van Skype. Je moet tijdens de registratie je naam, e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Daarna is het aanmaken van de account voltooid en kan je verder gaan met stap 2.

 

2.      Download Skype
Het is mogelijk om Skype vanaf verschillende websites te downloaden. Wij raden aan om de nieuwste versie van Skype te downloaden vanaf de officiële site, zodat je zeker weet dat je de officiële versie hebt.

 

3.      Start de installer
Als het download van Skype is voltooid, open dan de installer en selecteer waar je het programma wilt installeren. Na het voltooien van de installatie zal Skype automatisch worden opgestart.

 

4.      Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in
Log in door je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Als je voor het eerst inlogt, dan zal het programma verschillende vensters tonen waarmee het geluid en de webcam kunnen worden getest. Daarnaast kan je je profiel completer maken door een profielfoto te selecteren of een profielfoto te maken met je webcam.

 

5.      Start met het gebruik van Skype
Als je de bovenstaande stappen hebt doorlopen, dan kan je beginnen met het gebruik van Skype. Het programma zit erg logisch in elkaar en je kunt met behulp van de verschillende menu’s eenvoudig vrienden en bekenden toevoegen. Je kunt een gesprek starten door op een naam te klikken of met de rechterknop op een naam te klikken en een optie te selecteren.