Sony Mobile zorgt voor nieuwe mogelijkheden: Onderwater videochatten

Het communiceren via onze smartphones gebeurt steeds vaker via apps dan via het ouderwetse telefoneren zelf. Er zijn hiervoor verschillende chatprogramma’s beschikbaar, maar ook e-mailprogramma’s worden hierbij steeds geavanceerder. Onlangs kregen de drie populairste communicatie-apps van dit moment belangrijke updates, te weten Skype, Google Hangouts en Mailbox. Door de verbeterde hardware en camera’s zijn er steeds meer mogelijkheden; zo kun je sinds kort bijvoorbeeld onderwater foto’s maken of zelfs videochatten.

Kort na de lancering van de waterdichte Sony Xperia Z gingen er al geruchten de ronde over een tablet van hetzelfde kaliber. En ja hoor, een paar weken later onthulde Sony de nieuwe Xperia Tablet Z die – net als het kleine neefje – waterdicht is.

Maar hoe verhoud de nieuwste Sony tablet zich tot die goede ouwe iPad? In het filmpje hieronder heeft TotalTechWar een kort maar duidelijk filmpje gemaakt met de grootste verschillen tussen de twee grootmachten op een rijtje.

We zien dat de Xperia Z zich voornamelijk onderscheid op het gebied van gewicht en dikte. Het is namelijk de dunste en lichtste 10 inch tablet die tot op heden op de markt is verschenen. Daarnaast kun je natuurlijk niet om het feit heen dat het toestel waterdicht is en je hem bij wijze van onder de douche of in bad zou kunnen gebruiken.

De iPad daarentegen blinkt uit in het kwaliteit van het beeldscherm (hogere ppi en resolutie) en de ongekende service die bij alle Apple toestellen komt kijken. Cloud back-up zodat je nooit bestanden kwijtraakt en ook nog eens alles direct kan delen met je iPhone, iPod of iMac en natuurlijk meer apps in de app store en minder schadelijke software dan bij de concurrent.

Tags: , , ,