Top 5 beste chat-apps voor IOS

chatten

1. WhatsApp

Immens populair: meer dan 800 miljoen actieve gebruikers. In Nederland heeft ongeveer drie kwart van de smartphones bezitters deze app geïnstalleerd. In de App Store staat WhatsApp ook al tijden op de eerste plaats van de meest gedownloade apps voor de iPhone. Waar komt dit succes vandaan? De app is in de afgelopen jaren nauwelijks extreem vernieuwd. Wel is er recentelijk de functie van bellen via WhatsApp bij gekomen. De dienst heeft zijn succes vooral te danken aan het feit dat ze een van de eerste waren op de markt. Daarnaast heeft de dienst een enorme naamsbekendheid. Wie gebruikt het inmiddels niet als werkwoord: whatsappen.  De app blijft succesvol omdat de gebruikers niet of haast nooit overstappen.

2. iMesssage

iMessage, de eigen dienst van Apple, is ook erg populair onder zijn gebruikers. Naast tekstberichtjes en foto’s kan je heel gemakkelijk gratis video’s, documenten of contactinformatie naar elkaar versturen.  Je weet of je gratis kunt versturen als de verzendknop blauw is (dan gebruikt de ontvanger ook iMessage en is er een internetverbinding). Voordeel: Apple verwijdert de berichten van hun servers na ontvangst. Nadeel: alleen voor Apple gebruikers onderling.

3. Snapchat

Net als bij WhatsApp en iMessage kan je met Snapchat berichtjes, foto’s en video’s versturen. De dienst vernietigt echter na een paar seconden de berichtjes. Dus als je niet wilt dat anderen het delen, dan is het handig. Je kunt dus in tegenstelling tot bijvoorbeeld WhatsApp geen verschillende lopende gesprekken met anderen stuk voor stuk bekijken. Je maakt het bericht, bepaalt wie het mag zien en hoelang (van 1 tot 10 seconden). Daarnaast kan je sinds vorig jaar ook videobellen met Snapchat. Uit verschillende berichten blijkt dat de kwaliteit van met name de video’s op Snapchat van mindere kwaliteit zijn dan wanneer je normaal een foto of video maakt. Om goed gebruik te kunnen maken van deze app dien je dus te beschikken over een smartphone met een kwalitatief goede camera. De meeste high-end toestellen beschikken inmiddels standaard over een goede kwaliteit camera, dus voor de meeste smartphonegebruikers hoeft dit geen probleem op te leveren.

4. WeChat

In Nederland is deze dienst (nog) niet zo populair, maar wereldwijd zijn er toch meer dan 300 miljoen gebruikers. De app is erg gebruiksvriendelijk. Je voegt vrienden toe en je kunt privé of groepsgesprekken houden. Daarnaast kan je berichten inspreken en, erg leuk, heb je een walkie talkie stand waarmee je real time met mensen kunt praten. Het is ook erg leuk dat je los van een gesprek momenten kunt delen met vrienden waar men op kan reageren en liken. Daarnaast kan je ook nog eens verder chatten op je desktop. Al deze mogelijkheden bij elkaar maakt deze instant message-app een van de meest uitgebreide.

5. Viber

Deze app begon als een gratis bel-app. Inmiddels is het een volledige instant messaging app, net als alle andere chat-apps. Meer dan 200 miljoen gebruikers zijn er en ook in ons land is het erg populair. Tijdens het chatten stuur je berichtjes, foto’s of stickers. Daarnaast kan je met 1 tik op het scherm op het telefoonicoontje een belgesprek starten. De telefoon gaat bij degene die je wilt bellen niet over, maar hij of zij krijgt een push bericht en kan zo de conversatie starten. De meeste recente toevoegingen zijn de video gesprekken en de mogelijkheid om in een openbare chat te praten met beroemdheden.

Tags: , ,